Wiil soomaali ah oo ku dhintay magaalada Oulu kadib markii uu ka dhacay dabaqa lixaad sabab aan weli boolisku xaqiijin

Wiil soomaali oo 19 jir ah ayaa balakoonka ka dhacay,  markii gurigiisa ay soo weerareen 2 nin iyo gabadh wada socda oo Fiinlaandiis ah, kuwaasoo rabay iney albaabka gurigiisa xoog ku jebiyaan. Booliska ayaa kiiska gacanta ku haya isagoo xaqiijinaya sababta wiilku udhintay. Wiilka soomaaliga ayaa kasoo dhacay dabaqa lixaad, wiilkaan ayaa ambulasta kasoo gaartay isagoo nool, laakiin wuxuu geeriyooday isla maalintii xigtay dhaawacii soo gaaray agiis.

Dhacdadaan ayaa waxay ka dhacday magaalada Oulu ee gobolada fog ee Finland. Booliska ayaa hada saddex qof uhaya dembigaan, Booliska ayaa sheegay ineysan wali xaqiijin karin sababta dhabta ah ee ka danbeysa fal dembiyeedka.

Ururka Midnimada soomaaliyeed ee Finland wuxuu tacsi u dirayaa dhammaan jaaliyadda soomaaliyeed ee ku nool wadanka Finland, gaar ahaan ehelkii iyo qaraabadii uu ka geeriyooday wiilkan soomaaliga ahi.

19-vuotias putosi kerrostalon ikkunasta ja kuoli – kolme pidätetty

IL

Mies putosi Toppilan kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon ikkunasta. Mies kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Poliisi epäilee nyt, että putoamiskuolemaan liittyy kolme henkilöä, jotka yritivät tunkeutua asuntoon väkisin vain hetken ennen putoamista. Ovessa näkyi voimankäytön jälkiä ja tapauksella oli silminnäkijöitä.

Kaikki kolme henkilöä on pidätetty ja heitä on kuulusteltu tiistain aikana. Pidätetyistä kaksi on miehiä ja yksi nainen.

Rikoskomisario Antti Räsänen kertoo, että pidätetyt henkilöt ovat samaa ikäluokkaa ja suomalaisia.

– Uhri oli somalitaustainen. Emme kuitenkaan tässä vaiheessa epäile mitään rasistista, rikoskomisario sanoo.

Poliisilla ei toistaiseksi ole varmuutta siitä, että asunnossa olisi ollut sisällä putoamisen sattuessa muita.

Sen komisario kuitenkin kertoo, että uhri yritti mitä todennäköisemmin paeta oven takana ollutta kolmikkoa, jolloin hän putosi.

– Motiivista ei vielä ole tietoa, eikä mistään ole vielä saatu varmuutta. Emme vielä tiedä, mikä oli kolmikon ja uhrin välinen suhde.

– Tässä vaiheessa rikosnimikkeet ovat vielä auki.

Poliisi myös jatkaa tapauksen osalta teknisiä tutkimuksiaan.

Mies kuoli vammoihinsa sairaalassa tiistaina aamuyöllä. Hän sai vakavia vammoja pudotuksessa lantion seudulle.

Tapaus sattui Oulun Sellukadulla, jossa uhri asui.

IL