Shirkii looga hadlayey arrimaha Soomaaliya oo asbuuca soo socda ka furmaya wadanka Ingiriiska

Waxaa 23.2.2012 ka furmaya wadanka Ingiriiska shirkii looga hadlayo arrimaha Soomaaliya. Waxaa shirkaas ka soo qaybgelya dhammaan dhinacyada siyaasadda soomaaliya iyo wadamo gaadhaya afartan wadan. Waxaa shirkaasi socondoonaa hal maalin, halkaas oo lagu falanqayn-doono siyaasadda Soomaaliya. Waxaa wadanka Finland uga qaybgelaya shirkaas Madaxweyne Tarja Halonen, Wasiirada arrimaha wadamada soo koraya Heidi Hautala, iyo xildhibaan Pekka Haavisto oo ah wakiilka kkaaska ah ee arrimaha Afrika.

Halonen,  Haaviston ja Heidi  Somalia-kokoukseen

STT

Tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu ensi viikon torstaina Lontoossa järjestettävään korkean tason Somalia-konferenssiin. Halonen jättää presidentin tehtävät seuraavalla viikolla Sauli Niinistölle.

Halonen johtaa kokouksessa Suomen valtuuskuntaa, johon kuuluvat myös kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) sekä kansanedustaja ja ulkoministerin Afrikan sarven erityisedustaja Pekka Haavisto (vihr.).

Konferenssin on kutsunut koolle Britannian pääministeri David Cameron, ja sen pääteemana on Somalian poliittinen prosessi ja turvallisuuskysymykset. Myös humanitaarinen tilanne ja kehityskysymykset ovat esillä.