Somaliliitossa pelästyttiin jauhekirjeitä

Suomen somaliliiton toimistolle lähetettiin tiistaina epäilyttävää jauhetta sisältäneitä kirjekuoria. Yhdistyksen työntekijät eivät avanneet kirjekuoria, vaan ottivat keskiviikkona yhteyttä poliisiin.

Poliisi kävi keskiviikkona noutamassa kirjeet Suomen somaliliiton toimistolta. Paikan päällä tehdyn uhka-arvion perusteella avaamattomien kirjeiden sisältöä ei pidetty uhkaavana. Näillä näkymin toimistotyöntekijät eivät siis joutuneet vaaraan. Poliisi aikoo kuitenkin selvittää
kirjeiden sisällön.

Päivystävä komisario Tom Packalén Helsingin poliisilaitokselta pitää kirjeiden lähettäjien toimia erittäin typeränä toimintana. Alustavan arvion perusteella kirjeiden lähettämisellä on pyritty jäljittelemään ulkomailla esiintyneitä vahingontekoja, joissa ihmisiä on joutunut vaaraan.

– Poliisi tulee tutkimuksissaan selvittämään ketkä ovat teon takana, Packalén kertoo.

Mikko Vesa, Vartti