Hertsikan kyläjuhlat

Suomen Somaliliitto ry. osallistui Hertsikan kyläjuhliin pitämällä avoimet ovet sunnuntaina 4.7.2010 klo 14.00-16.00 välisenä aikana. Avoimien ovien päätarkoitus oli tarjota tietoa Somaliliiton toiminasta, Somalian nykytilanteesta sekä kulttuurista. Esillä oli kansallista esineistöä, kuten koruja, astioita, koriste-esineitä yms. Kahvilassa oli myynnissä liha- ja kasvissambuuseja, maustettua teetä ja kahvia sekä keksejä ja makeisia.

Puheenjohtaja Abdirashid Awad Dirie toivotti vieraat tervetulleeksi ja esitteli tiloja, joissa on mm. hallituksen toimisto, kerhohuoneet joissa on läppäreitä ja ompelukoneita sekä keittiö, jossa oli kahvila.

Paikalla oli myös muita Somaliiton hallituksen jäseniä.

  TV:ssä oli Somali-tv:n kanava auki, josta sai seurata uutisointia Somaliassa.SPR:n Herttoniemen osaston jäsenet olivat ensimmäisiä vieraita. He toivat mukanaan oman keräyslippaansa ja kiittelivät kovasti edellispäivänä ollutta Herttoniemenrannan valtaukseen osallistuneita Somaliliiton jäseniä onnistuneesta tapahtumasta. Lahjojakin annettiin: puheenjohtaja sai SPR:n ensiapupakkauksen ja emäntänä toiminut Asukastalo Ankkurin toiminnanjohtaja Lea Vetri sai kauniin ja käytännöllisen esiliinan.

Herttoniemi seuran puheenjohtaja Seppo Hiltunen sekä muita seuran johtokunnan jäseniä tuli vierailulle heti kun kirkolta ehtivät. Pöydän ympärille kehittyikin innokas keskustelu ja uusia yhteistyömuotoja kehiteltiin.  Viimeisten vieraitten joukossa tuli paikalle Kansanedustaja Raakel Hiltunen, ja kyllä ne sambuusit hänellekin maistuivat.

Kaikkiaan somalien asioista kiinnostuneita vieraita kävi kahden tunnin aikana n. 55 henkilöä.

Tämä jo osoittaa vastaavanlaisten tapahtumien tarpeen.  Tunnelma oli positiivinen ja kiinnostunut, vaikka huoli Somalian nykytilanteesta oli ilmiselvä.

Huoli on yhteinen; kahvilan tuotto ohjataan avustuksiin Somaliassa.