YHTEISTYÖSSÄ ON POTKUA!

Marraskuussa Helsingissä järjestettävässä seminaarissa pohditaan, miten vapaaehtoistoiminnan käsite ymmärretään eri kulttuureissa, miksi toimia vapaaehtoisena, miksi vapaaehtoistoimintaa rahoitetaan ja mitä tarkoittaa toimia vapaaehtoisena monikulttuurisessa Suomessa.

Seminaarin teema vapaaehtoistoiminta on erityisen ajankohtainen, sillä vuosi 2011 on virallisesti Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi. Iltapäivän aikana tarkastellaan myös miten vapaaehtoistoiminnan merkitys ja arvostus on lisännyt yhteistyön mahdollisuuksia.

Seminaarin puhujia ovat mm. RAY:n toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre, vuoden pakolaisnainen Saido Mohamed, Suomen Mielenterveysseuran OVI-hankkeen projektijohtaja Sari Nyholm, Voima-lehden toimitusjohtaja Tuomas Rantanen, Lotta Svärd Säätiöstä Vuoden lotaksi valittu Aune Rahola, Asiantuntija Mukhtar Abib, Moniheli ry:n varapuheenjohtaja Abdirahim Hussein, Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen johtaja Lasse Siurala, järjestöaktiivi Richmond Ghansan ja aluekoordinaattori Suvi-Tuuli Porkka Suomen mielenterveysseurasta

Seminaariin voi ilmoittautua alempana olevalla sähköisellä ilmoittautumiskaavakkeella. 7.11.2011 mennessä

——————————————————————————–
Seminaarin ohjelma:

• 13.30 Ilmoittautuminen ja kahvit
• 14.00 Alkusanat: Suomen Mielenterveysseuran OVI-hankkeen projektijohtaja Sari Nyholm
• 14.15 RAY:n toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre
• 14.40 Voima-lehden toimitusjohtaja Tuomas Rantanen: Roihuvuori – asukasliikkeen voimin vuoden kaupunginosaksi 2010
• 15.00 Lotta Svärd-säätiön vuoden lotta Aune Rahola
• 15.25 Nuorisoasiainkeskuksen johtaja Lasse Siurala
• 15.45 Tauko ja kahvit
• 16.15 Moniheli ry:n varapuheenjohtaja Abdirahim Hussein
• 16.30 Vuoden pakolaisnainen Saido Mohamed
• 16.50 Suomen Mielenterveysseuraan aluekoordinaattori Suvi-Tuuli Porkka
• 17.10 Suomen Somaliliitto ry Mukhtar Abib
• 17.25 Richmond Ghansan, AFAES ry, järjestöaktiivi
• 17.35 Loppukeskustelu paneelikeskusteluna.
• 18.00 Seminaari päättyy

​Seminaarin puheenjohtajana toimii Väestöliiton Monikulttuurisen osaamiskeskus Kotipuun monikulttuurisuuden asiantuntija Maryan Abdulkarim

Järjestäjät

Seminaarin järjestäjinä toimivat Järjestöhautomo, SPR, Monika-naiset liitto ry, Moniheli ry, Väestöliitto, Suomen Somaliliitto ry, Suomen Mielenterveysseura ja Helsingin kaupungin maahanmuuttoyksikkö.