Helka ry palkitsi Vuoden 2011 tekona Suomen somaliliitto ry:n aktiivisesta paikallisesta yhteistyöstä Herttoniemen kaupunginosassa

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka palkitsi Suomen somaliliitto ry:n sen avoimesta toiminnasta lähiyhteisössään Helsingin Herttoniemessä. Helka haluaa Vuoden 2011 teko -huomionosoituksellaan tuoda esiin somaliliiton esimerkillistä toimintaa lähiyhteisön kehit…tämiseksi yli kulttuuristen rajojen. Somaliliiton tiloissa on kokoontunut mm. paikallinen naisten ompeluryhmä, järjestetty kuukausittaista kulttuuriklubia ja pidetty avoimet ovet Herttoniemen kyläjuhlien yhteydessä. Myös kaupungin Herttoniemen alueella toimivalla yhdyskuntatyöntekijällä ja Asukastalo Ankkurin toiminnanjohtajalla on ollut tärkeä rooli yhteistyön toteutumisessa.

Somaliliitto palkittiin kunniakirjalla Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston tiloissa pidettävän Helkan syyskokouksen
yhteydessä, tiistaina 29.11.2011. Kunniakirjan vastaanotti  Suomen somaliliiton puheenjohtaja Abdirashid Awad Dirie.

Suomen somaliliitto ry toimijana

Suomen somaliliitto (SSL) on sen jäsenyhdistysten ja niiden kautta Suomessa asuvien somalialaisten kansalaisjärjestö. Vuonna 1996 perustettu liitto edistää yhteistyössä muiden yhteiskunnan sektoreiden kanssa Suomessa asuvien somalialaisten asiaa ja toimii yhteiskunnallisena vaikuttajana Suomen somalialaisyhteisöä koskevassa päätöksenteossa. Se edistää somalialaistaustaisten mahdollisuuksia kehittyä aktiivisiksi kansalaisiksi oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Somaliliiton edustajat osallistuvat keskusteluihin viranomaisten ja muiden yhteiskunnallisten tahojen kanssa. Somaliliitto tukee omalta osaltaan sijaintipaikkansa Herttoniemen alueen kehittämistä paikallisten toimijoiden kanssa toteutettavan yhteistyön kautta.