Aqoon Waa Awood- Koulutustapahtuma 27.4.2013 klo 12.30-18

Nuorille somalitaustaisille on nyt tilaisuus saada vastauksia näihin kysymyksiin, jonka jälkeen heillä on parempi lähtökohta suunnitella omia opintopolkuja. Tilaisuus järjestetään Arcadassa klo 12.30-18, osoite Jan-Magnus Jansonin aukio 1.

Aqoon Waa Awood- Koulutustapahtuman tavoitteena on herättää somalinuorten kiinnostus ja motivaatio opiskeluun painottamalla koulutuksen tärkeyttä sekä yksilön että yhteisön kannalta.

Tapahtumassa käsitellään useimpia aiheita: somalinuorten koulutustilanne (huono vai hyvä), syrjäytymisriskin tekijät ja mitkä on tulevaisuuden näkymät.

Koulutustapahtuman järjestämisestä vastaa kolme yhdistystä: Somaliliitto, Kanava ry ja Horseed Mediayhdistys. Somalijärjestöjen välinen yhteistyö on tärkeä Suomen somaliyhteisön kehittämisen kannalta. Yhdistyksillä on parempi mahdollisuus vaikuttaa ja tavoittaa omia yhteisöjä.

Tilaisuudessa on luvassa mielenkiintoisia luentoja kouluttautumisen merkityksestä, tarinoita ja kertomuksia Somaliasta ja miten nuoret voisivat osallistua entisen kotimaan jälleenrakentamiseen. Esityksiä eri koulutusaloista ja paneelikeskustelu, joka liittyy opiskelun haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Tule mukaan oppimaan lisää tai jakamaan omia kokemuksia!