Liiton uusi www-sivu

Tervetuloa Suomen Somalialaisten liiton uudelle www-sivulle! SSL on Suomessa toimivien somaliyhdistysten kattojärjestö ja tarjoaa jäsenilleen neuvontaa ja tukea.

Liitto tekee paikallista ja valtakunnallista vaikuttamistyötä ja toimii jäsenistönsä edustajana niin kansallisissa kuin kansainvälisissä elimissä.

Tietoa vaikuttamistyöstämme löydät täältä, tutkimustietoa somalialaistaustaisesta väestöstä puolestaan täältä.

Uuden www-sivumme tarkoitus on olla informatiivisempi, käyttäjäystävällisempi ja aktiivisempi. Sen ja uuden viestintästrategiamme myötä toivomme tekevämme niin työtämme kuin somalialaiskulttuuria tunnetummaksi Suomessa. Haluamme olla mukana häivyttämässä raja-aitoja ja ennakkoluuloja, lisäämässä molemminpuolista ymmärrystä ja luottamusta ja edesauttamassa rinnakkaiseloa ihan meidän kaikkien Suomessa.

Huolimatta siitä, että somalialaistaustaiset ovat kolmanneksi suurin vieraskielinen väestönosa Suomessa, ei heistä tiedetä juuri mitään. Keskivertoihminen törmää heihin korkeintaan rikosuutisoinnissa mainittuna ”epäiltyjen etnisenä taustana” tai niiden maahanmuuttokriittisten poliitikkojen yhteiskunnallisessa keskustelussa esittelemissä, paikoin varsin räikeästi ihmisarvoa loukkaavissa näkemyksissä. Kuinka moni meistä tavallisista ihmisistä tietää somalialaistaustaisia? Kuinka moni tuntee heidän taustaansa tai kulttuuriaan? Suomen somaleista löydät tietoa täältä.

Somalialaiskulttuurin perusteita, kieltä ja uskontoa esitellään täällä. Tänne taas tulemme keräämään reseptiarkistoa somalialaisista ruoista, jotka mahdollistavat tutustumisen kulttuuriin oman kodin rauhassa, sen yhden meitä kaikkia yhdistävän tekijän, ruoan, kautta. Ruokahetket ovat Somaliassa yhteisöllisiä; välittämisen osoittamista ja jakamista – kutsu siis ystäväsikin kylään ja nauti!

Somalian historiaa esitellään täällä. Koska Somalian konfliktin pitkittyminen on väistämättä johtanut sen mediaseksikkyyden inflaatioon, eivät maan tapahtumat juurikaan enää ylitä mediakynnystä Suomessa. Niinpä täällä ei oikein olla perillä siitä, millainen tilanne siellä Somaliassa nykyään onkaan. Tätä pyrimme korjaamaan mediaseurannallamme ja päivityksiä Somalian tilanteesta; niin huonoja kuin hyviä uutisia, pieniä ja isoja onnistumisia tulet vastaisuudessa löytämään täältä.

Blogissa tulemme ottamaan kantaa maassa puhuttaviin asioihin. Siellä on odotettavissa myös mielenkiintoisia vieraskynä-kirjoittajia – kannattaa siis pysyä kuulolla!

Pyrimme jatkossa entistä suurempaan aktiivisuuteen ja näkyvyyteen somalialaistaustaista väestöä koskevassa keskustelussa. Osa tätä on entistä tiiviimpi tiedon jakaminen ja läsnäolo siellä, missä ihmisetkin ovat. Niinpä löydät meidät nyt myös Facebookista ja Twitteristä.

Tervetuloa – soo dhowow!