Maahanmuuttokriitikon muistilista

Jos naisiin kohdistuva väkivalta – oli se sitten seksuaalista tai muunlaista –  sinua oikeasti pöyristyttäisi, olisit todennäköisesti reagoinut siihen jo aikaisemmin. Vaikka siinä vaiheessa kun myös Euroopan Unionin raportti kertoi sen olevan Suomessa hälyttävän yleistä.

Jos haluat edes vähänkään uskottavasti puolustaa niitä naisten oikeuksia, älä raiskaa. Älä hakkaa. Edes omaa puolisoasi. Älä ahdistele. Älä huorittele ja hekumoi ”suvakkihuoriin” kohdistuvilla raiskausfantasioilla. Älä tee niin edes somessa. Edes kännissä, läpällä tai vahingossa.

Jos olet aidosti huolissasi poliisin vähenevistä resursseista, älä levittele poliisin voimavaroja kuluttavia, valheisiin tai mielikuvitukseen perustuvia väitteitä rikoksista.

Jos edellytät muilta lain noudattamista, tee niin myös itse. Älä harrasta murhapolttoyrityksiä. Edes kännissä, läpällä tai vahingossa.

Jos ”maassa maan tavalla” on se ihailemasi periaate, älä matkusta Dubaihin vain dokataksesi itsesi koomaan. Tai Thaimaahan harrastaaksesi lapsiprostituutiota.

Jos ihmisoikeudet ja niiden kunnioittaminen ovat sinulle oikeasti tärkeitä, älä osta orjatyövoimalla halpatuotettuja vaatteita, suklaata, kahvia tai elektroniikkaa.

Jos vastustat monikulttuurisuutta, vieraita uskontoja ja niiden nimissä sotaa käyviä, älä perusta vieraskielisellä nimellä varustettua, muiden uskontojen nimissä taistelevaa sotilasryhmää. Etenkään opettelematta kyseisen uskonnon perusteita.

Jos sinun mielestäsi on oikeutettua, että rasistisin motiivein mobilisoidaan katupartioita, mieti, kumpi taho se todellinen uhka on: nimenomaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta jo entuudestaan tuomitut ihmiset? Vai potentiaaliseksi uhaksi pelkästään ihonvärinsä vuoksi oletetut?

Jos et ymmärrä, että jokaisen vapauden mukana tulee vastuu ja velvollisuus käyttää sitä harkitusti, älä vetoa sananvapauteen.

Jos sinun mielestäsi on oikeutettua tehdä ”sananvapauden nimissä” pilkkaa toisen uskonnon pyhästä hahmosta, ymmärrä, että silloin oikeutat sen, että samoin perustein niin voidaan tehdä myös sinulle pyhistä asioista. Niinkuin Suomen leijonasta.

Jos haluat leimata muut uskonnot väkivaltaisiksi ja länsimaisten arvojen vastaisiksi, tutustu omaan Lähi-idästä peräisin olevaan uskontoosi ja siihen, mitä sen pyhästä kirjasta löytyy.

Jos vetoat tilastoihin, lue ne poliisin juuri julkistamat tilastot ja ymmärrä, että yli 99.9 prosenttia turvapaikanhakijoista ei ole missään vaiheessa edes epäilty mistään seksuaalirikoksista.

Jos olet sitä mieltä, että ”meidän pitäisi välttää muiden maiden tekemät virheet”, aloita itsestäsi.  Ja 1930-luvun Saksasta. Tai 1990-luvun Jugoslaviasta. Tai samaisen vuosikymmenen Ruandasta.

Jos käytät perustuslakia ajatteluasi ja toimintaasi motivoivana tekijänä, lue se ensin.

Erja Säkkinen

Erja Säkkinen

 

 Kirjoittaja on Suomen somalialaisten liiton tiedottaja ja ylpeä suvakki.

 Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä edusta Suomen somalialaisten liiton    virallista linjaa.