Vieraskynä: Nuoruudesta kaikki irti!

En tiedä mitä olen tehnyt viimeiset vuodet! Tämä ajatus on ollut mielessäni jo pitkän aikaa. Vuodet tuntuvat kestävän vain pari kuukautta ja risat. Joskus katselen vanhoja YouTube videoita ja minusta tuntuu kuin ensimmäisestä katselukerrastani olisi vain hetki, mutta ohimennen huomaan, että latauspäivästä on jo kaksi vuotta. Oho!

Olen myös huomannut, että ystäväni jakavat saman tunteen. Moni meistä kokee, että heidän saavutuksensa eivät oikein riitä, että heidän olisi pitänyt tehdä enemmän ja paremmin. Oppia vaikka uusi kieli tai saada parempia numeroita. Joillakin tämä tuntemus on vain hetkellistä alakuloa, mutta toiset, kuten minä, kokevat jääneensä jostain paitsi. Nuorena onkin melko tavallista epäillä omia valintojaan ja tehdä virheitä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jokapäiväinen sohvalla maleksiminen on ok. Meillä nuorilla itsellämme on se suurin vastuu omasta elämästämme. Se on meidän jokaisen oma tehtävä varmistaa, että teemme mitä haluamme ja olemme onnellisia. Itselle mieluisan tekemisen löytäminen on monesti todella yksinkertaista.

”Ei ole mitään tekemistä” − lopettakaa tämän hokeminen niin itsellenne kuin muillekin. Aina on jotain tekemistä ja aina voi itse keksiä jotain tehtävää. Nyt internetin aikana on todella epäuskottavaa, jos joku valittaa, ettei löydä mitään mieluisaa tehtävää.

Mieti ensimmäiseksi omia kiinnostuksen kohteitasi. Mistä sinä pidät? Voit siskoni tapaan pitää valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta ja päätyä bloggaajaksi. Minä itse olen aina halunnut olla yhteiskunnallisesti aktiivinen. Niinpä mietin, mitkä yhteiskunnalliset kysymykset ovat minulle tärkeitä. Maahanmuuttaja taustaisena nuorena minua on aina kiinnostanut itseni ja lähipiirini kokemat ongelmat. Sen jälkeen etsin itselleni paikan missä voisin olla mukana vaikuttamassa näihin kysymyksiin. Näin minä päädyin Suomen somalialaisten liitolle kirjoittamaan juuri tätä tekstiä. Samalla tapaa sinäkin voit päästä haastamaan ja toteuttamaan itseäsi.

En pysty korostamaan tarpeeksi paljon, kuinka tärkeää itsensä toteuttaminen, tavalla tai toisella, on nuorena. Kehotankin kaikkia teitä muistamaan, että on lukemattomia tapoja olla aktiivinen ja mukana maailman menossa. Niinpä olkaa rohkeita ja ottakaa nuoruudestanne kaikki irti!

Shifa

 

 

 

Shifa Abdi, suomensomalialainen nuori

Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä edusta Suomen somalialaisten liiton  virallista linjaa.