Abdulrahman Abdi Ragelle Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ansioristi

Suomen tasavallan presidentti on myöntänyt 6.12.2016 Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ansioristin liiton varapuheenjohtajalle Abdulrahman Abdi Ragelle. Kunniamerkki myönnettiin ansiokkaasta hyvien etnisten suhteiden edistämistyöstä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Rage tuli Suomeen Saimaan rannalle vastaanottokeskukseen 26 vuotta sitten syksyllä 1990 ollessaan 21 -vuotias. Kotkassa vuoden asunut Rage opiskeli ahkerasti suomenkieltä ja vuonna 1994 hän aloitti freelancertulkkina ja -kääntäjänä A-tulkkaus Oy:ssä. Vuodesta 1997 hän on ollut mukana kunnallispolitiikassa ja oli ensimmäinen maahanmuuttajataustainen jäsen Vantaan kaupungin valtuustossa. Hakunilan kahakoiden aikaan Rage sai presidentti Tarja Haloselta kunniakirjan sovittelun johdosta. Sairaanhoitajaksi opiskellut Rage työskentelee Helsingissä HUS/HYKS Meilahden sairaalassa.

Suomen somalialaisten liiton toiminnassa Rage on ollut vuodesta 2008. Etnisten suhteiden neuvottelukunnan valtakunnalliseksi jäseneksi hänet valittiin vuonna 2010. Vapaaehtoistyötä Rage on tehnyt vuodesta 2013 lähtien myös lasten jalkapallon valmentajana FC Vamol Länsimäessä.

Moneen ehtinyt Rage kiittää kaikkia, joiden kanssa on saanut tehdä töitä. Hän on kiitollinen saamastaan Ansiorististä.

Suomen somalialaisten liitto onnittelee Ragea saavutuksestaan.