Oulun seminaari 20.12.2016

Liitto edusti Oulussa pidetyssä seminaarissa. Paikalla olivat liiton puheenjohtaja, rahastonhoitaja, järjestökoordinaattori sekä SORA -hankkeen työntekijä. Tapahtuma oli lämminhenkinen ja se keräsi paljon väkeä paikalle.

 

Liiton edustajat kertoivat toiminnastamme ja SORA –hankkeen tuoreimpia kuulumisia. Ulkomaalaispoliisi oli paikalla kertomassa oleskelulupa-asioista, sillä ne ovat nyt kaikki siirtyneet Migrille, joten he eivät enää ota hakemuksia vastaan. Myöskään mm. maalinjauksiin tms. ulkomaalaispoliisi ei voi enää ottaa kantaa.

Lisäksi seminaarissa oli paikalla Oulun kaupungin edustaja kertomassa miten kaupungin palveluita kehitetään vuonna 2017. Tulossa on mm. vain naisille tarkoitettu liikuntaryhmä. Kirkon ja Moskeijan edustajat olivat seminaarissa kuuntelemassa ja liittomme edustajat vaihtoivat ajatuksia heidän kanssaan laajasta turvapaikanhakijoiden sumasta ja miten se vaikutti heidän toimintaansa.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Samalla kerralla liiton edustajat tapasivat Oulun kaupungin sosiaali- ja perhepalveluiden edustajia. Keskustelun aiheena oli yleisesti somalialaisten tilanne Oulussa. Yhteisön kohtaamispaikka Moskeija sekä Vastaanottokeskus olivat myös vierailun kohteena.