Koulutuspäivät nuorille sai hyvän startin

Valmiina töihin! –hanke järjesti 12.-13.5.2017 ensimmäiset koulutuspäivät nuorille ja innokkaille maahanmuuttajajärjestöjen edustajille.

Valmiina töihin! -hankkeen ensimmäisen koulutuspaketin osallistujat.

Valmiina töihin! -hankkeen ensimmäisen koulutuspaketin osallistujat.

Valmiina töihin! -hankkeen tarkoituksena on järjestää työllistymistä ja kotoutumista tukeva koulutuspaketti, jossa koulutetaan maahanmuuttajajärjestöjen nuoria edustajia tarjoamaan työllistymistyöpajoja järjestön alueella asuville työikäisille maahanmuuttajille. Lisää hankkeesta voit lukea täältä.

Koulutuspäiville kokoontui 14 nuorta ympäri Suomea. Ensimmäisenä koulutuspäivänä Pie Hagströmin ja Liibaan Sheekhdoon opastuksella käytiin läpi työnhaun perusteita: Mistä, miten, milloin töitä voi saada? Lisäksi pohdittiin millainen on hyvä ohjaaja. Koulutuksessa käsiteltiin myös luonteenpiirteisen kuvaavien käyttäytymismallien teoriaa ja korostettiin, että erilaisuus on voimavara työyhteisössä.

Valmiina töihin! -hankkeen ensimmäinen koulutuspaketti.

Valmiina töihin! -hankkeen ensimmäinen koulutuspaketti.

Hyvän ansioluettelon (CV) tekemisen perusteita ja hakemuksien kirjoittaminen oli toisen koulutuspäivän aiheena. Jokainen osallistuja toi mukanaan myös oman ansioluettelonsa, joita katsottiin läpi yhdessä. Lisäksi opiskeltiin auttamaan sellaisia ohjattavia, joilla ei ole hyviä tietoteknisiä taitoja.

– Koulutus oli osallistavaa ja aktivoivaa. Koulutuspäivät sujuivat erittäin hyvin ja saimme paljon positiivista palautetta koulutuspäivien sisällöstä osallistujilta., sanoo Hamda Muhumud Valmiina töihin! –hankkeen projektikoordinaattori.

Jatkoa on luvassa, sillä seuraava koulutuskokonaisuus järjestetään elokuussa. Silloin puhutaan työhaastattelusta.