Somalian kuivuus: loppua ei näy

Somalian tuorein kuivuusraportti. Kuva: OCHA

Somalian kuivuustilanteen uusimman raportin OCHA julkaisi 3.elokuuta 2017. Sen mukaan kuivuustilanteen odotetaan jopa pahenevan kun Deyr sadekauden pitäisi alkaa syyskuussa. Ravitsemustilanne ei vuoden 2017 loppuun mennessä parane.

FSNAU:n tekemän selvityksen perusteella kriittisestä aliravitsemuksesta kärsitään jopa yhdeksässä maan 12:sta sisäisten pakolaisten keskittymistä. Joka kuukausi humanitaarinen apu tavoittaa yli 3 miljoonaa ihmistä, mutta suuri osa ihmisistä jää tavoittamatta riittämättömän rahoituksen vuoksi. Kaiken kaikkiaan apua tarvitsevia arvioidaan olevan 6,8 miljoonaa ihmistä.

Koleratapaukset ja niihin liittyvät kuolemat ovat vähentyneet ennaltaehkäisevien toimien vuoksi. Viemäröinti, puhdas vesi, hygienia ja valistustyö ovat olleet avainasemassa. Samaan aikaan 13 488 epäillystä tuhkarokotapauksesta on raportoitu tammikuusta lähtien.

Lisää Somalian humanitaarisesta tilanteesta voit lukea OCHAn raportista englanniksi.

Apua Somaliaan

Liiton Apua Somaliaan –kampanjan kautta voit auttaa. Lahjoita nyt!

Voit auttaa helposti:
Siirrä lahjoituksesi keräystilille FI9313873000107297, viitteellä Apua Somaliaan.

Apua Somaliaan

Mikä on OCHA?

OCHA on osa Yhdistyneiden Kansakuntien sihteeristöä, joka on vastuussa humanitaaristen toimijoiden kokoamisesta yhteen, jotta voidaan varmistaa johdonmukainen reagointi hätätilanteisiin. OCHA varmistaa, että on olemassa kehys, jonka puitteissa kukin toimija voi osallistua kokonaisvaltaiseen toimintaan.

Lähde: OCHA