Valmiina töihin! -hankkeen koulutukset etenevät suunnitellusti

Hamda Muhumud, Valmiina töihin! -hankkeen projektikoordinaattori huikkaa toimistostaan, että hanke on edennyt hyvin.

– Matkan varrella on pieni osa koulutuksen osallistujista jäänyt pois, mutta tilalle on tullut uusia kiinnostuneita mukaan, hehkuttaa Muhumud.

Viimeisin Valmiina töihin! -hankkeen koulutus pidettiin 19.8.2017 Suomen somalialaisten liiton toimistolla. Teemana tällä kertaa oli työhaastattelu. Koulutuksessa käytiin läpi haastattelutilanteen viestintää ja vuorovaikutusta, vastausten sisältöä ja haastatteluprosessia. Koulutuksessa pidettiin myös simuloituja tehtäviä, joissa tarkoituksena oli harjoitella ja analysoida haastattelutilannetta.

– Koulutukset ovat sujuneet todella hyvin ja ryhmän dynamiikka on ollut hieno alusta alkaen. Vuorovaikutusta osallistujien kesken, kuin myös kouluttajien kanssa on ollut runsaasti ja sitä on ollut hauska seurata. Kiitos tästä kuuluu erinomaisille kouluttajille kuin myös aktiivisille osallistujille, Muhumud myhäilee.

Koulutuksessa opittiin, että ennen työhaastatteluun menemistä on tärkeää arvioida omat persoonallisuuspiirteet ja työtehtävän vaatimukset sekä miettiä miten vastata työn vaatimuksiin omalla osaamisella. Työhaastattelussa molemmat osapuolet luovat ensivaikutelman toisistaan ja tarkkailevat sopivuutta toisiinsa, joten molemmilla osapuolilla on hyvä olla tavoitteet ja odotukset mietittyinä jo ennen haastattelutilanteeseen menemistä.

– Jatkossa on luvassa lisää koulutuksia, jotka on suunnattu kotiäideille. Projektin edetessä huomattiin, että suurin osa koulutusten ja työpajojen osallistujista on ollut nuoria ja miehiä, joten halusimme saada projektia myös kotiäitien ulottuville. Tästä tulee lisää tietoa pian, joten kannattaa seurata liiton sivuja, kertoo Muhumud.

Seuraavassa koulutuksessa 7.10.2017 käsitellään yrittäjyyttä ja oppisopimusta.