”–sisäisen kauneuden ajatellaan olevan kaiken perustana.”

Tiina Alakärppä,Turun yliopiston uskontotieteen tohtorikoulutettava (FT), auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS) ja teologian maisteri (TM), kirjoittaa AntroBlogissa laajasti mitä kauneusihnanteet tarkoittavat somalikulttuurissa.

– Somalinaisten kauneusihanteisiin kuuluu monenlaisia tekijöitä. Olen koonnut tähän artikkeliin erityisesti niitä ihanteita, jotka ovat tutkimusten ja omien kokemusteni mukaan keskeisessä osassa somalinaisten kauneusihanteissa.

Kirjoituksessaan Alakärppä on käyttänyt somalityttöjen ja muiden somalikulttuurin edustajien sitaatteja kertomaan naisten omin sanoin mitä kauneus tarkoittaa somalikulttuurissa. Lisäksi Alakärppä siteeraa sosiaaliantropologin Lucy Lowen tutkimusta Kenian pääkaupungin Nairobin Eastleigh-lähiön somalinaisten kauneusihanteista sekä hänen itsensä seksuaalineuvontatyössä käytyjä keskusteluja somalityttöjen ja -naisten kanssa.

Tekstissä käsitellään monia arkoja aiheita kuten huivin käyttö ja ympärileikkaus, mutta somalityttöjen ja -naisten mukaan kauneus koostuu monesta asiasta, jossa sisäinen kauneus on kaiken perusta.

– Mielestäni kaunis nainen omistaa sisäisen kauneuden, joka sisältää ulkoisen kauneuden, itseluottamuksen, tavoitteellisuuden ja täydellisen elämän tajun… sisäinen kauneuteni korjaa tarvittaessa ulkoista kauneuttani, kertoo eräs somalityttö Alakärpän blogitekstissä.

Lue kirjoitus kokonaisuudessaan AntroBlogista.