Yli puolet tarvitsevat hätäapua Somaliassa – Hallitus etsii ratkaisua

YK arvioi, että yli puolet Somalian kansalaisista tarvitsee hätäapua. Pahentuneet konfliktit ja kuivuus on pakottanut miljoonat somalialaiset lähtemään kodeistaan.

Somalian hallitus, YK:n kumppanit ja kansainväliset yhteistyötahot ovat vakuuttuneita, että Somalian jatkuvat kriisit nälänhädän ja kuivuuden osalta saadaan kuriin. Somalian hallitus on käynnistänyt YK:n tukemana humanitaarisen suunnitelman, jonka tavoitteena on laatia pitkän ajan suunnitelmat humanitaaristen kriisien ehkäisyyn ja perimmäisten syiden selvittämiseen.

Toistuvan kuivuuden ja nälänhädän aiheuttaman vaikutuksen korjaamiseksi Somalian hallitus järjesti Mogadishussa kuivuuden vaikutusten arvioinnin (DINA). Tapahtuman avauspuheenvuorossaan pääministeri Hassan Ali Khaire korosti hallituksensa päättäväisyyttä siirtyä kriisistä elpymiseen sanoen:

”Somalia kääntää uuden lehden historiaansa. Tärkeä ja merkittävä edistys on rauhan ja valtion rakentamisessa. Olemme päättäneet voittaa toistuvista kuivuuksista aiheutuvat haasteet, jotka saattavat heikentää näitä voittoja, ja luotamme kansainvälisiin kumppaneihimme tukemaan meitä tässä pyrkimyksessä.”

Tämän hetkinen humanitaarinen tilanne Somaliassa on toistaiseksi rauhoittumassa loistavan kansainvälisen humanitaarisen avun ansiosta.

Katso video:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.