Viime vuosi toi mukanaan uutta toimintaa ja näkyvyyttä

Vuoden 2017 toimintakertomus on hyväksytty valtuuston kevätkokouksessa.

Suomen somalialaisten liiton toimintakertomus vuodelta 2017.

Liiton puheenjohtaja Arshe Said kertoo tervehdyksessään viime vuodesta näin:

”Vuosi 2017 toi Suomen somalialaisten liitolle paljon uutta toimintaa ja uusia työntekijöitä. Valmiina töihin! -hanke oli suosittu ja SORA- hankkeen nuorten toiminta sai tuulta alleen niin nuorisovaihdon kuin nuorten oman vapaa-ajan toimintojen kehittyessä. Jäsenjärjestöjen määrä on lisääntynyt ja arvioimme kasvun jatkuvan vuonna 2018.

Liiton kansainvälinen toiminta lisääntyi vuonna 2017. Isännöimme tapahtumia, joissa saimme vieraaksemme mm. YK:n, UNCHR:n ja Somalian korkea-arvoisia edustajia. Liiton hallituksen jäsenet vierailivat Somalian pääkaupungissa Mogadishussa yhdessä ruotsalaisten ja norjalaisten somaliliittojen kanssa tarkoituksena selvittää Pohjoismaisen kulttuurikeskuksen perustamista Mogadishuun.

Olimme mukana monessa järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteisissä viestintä- ja vaikuttamis -kampanjoissa läpi vuoden. Pakolaiskiintiökampanja ja verenluovutus -kampanjamme olivat näkyvillä isosti myös lähettämissämme uutiskirjeissä vuonna 2017. Lisäksi keräsimme varoja kuivuuden uhreille Apua Somaliaan -kampanjalla kesällä. Kampanjan tuotot lahjoitimme lyhentämättöminä Somaliaan apua tarvitseville.”

Voit tutustua tästä linkistä vuoden 2017 toimintakertomukseemme (PDF).

Mikäli tietokoneessasi ei vielä ole PDF-lukuohjelmaa, voit ladata sellaisen ilmaiseksi suoraan Adobelta.