Nuorten vapaa-ajan toimintaa SORA-hankkeessa

SORA-hankkeen nuorten vapaa-ajan toimintaa lisättiin entisestään viime vuoden marraskuussa, kun toimintaa ryhdyttiin järjestämään säännöllisesti kahdesti viikossa liiton tiloissa. Nuoria varten on varattu liiton iso sali, niin sanottu Nuorten tila, joka taipuu monenlaiseen aktiviteettiin nuorille.

Viikoittainen toiminta lähtikin pyörimään varsin mukavasti, ja jokaiselle kerralle osallistui paljon innostuneita ja idearikkaita nuoria.

Nuorille järjestettyä ohjattua toimintaa onkin ollut viimeisen seitsemän kuukauden aikana laidasta laitaan; niin leffa ja peli-iltoja, karaokea, väittelytilaisuuksia, tanssia, kulttuuria kuin leivontaa ja t-paitojen ja tote-kassien tuunausta on järjestetty. Myös erityinen talvijuhla järjestettiin ennen joululomia. Nuoret ovat olleet mukana suunnittelemassa toimintaa ja saaneet päättää säännöllisesti illan ohjelman.

Matematiikan tukiopetusryhmä 2017

Matematiikan tukiopetusryhmä 2017

Talvella käytiin porukan kanssa luistelemassa pariinkin otteeseen, ja myös hohtokeilaus on tullut testattua ja todettua mahtavaksi ajanvietteeksi. Tämän vuoden puolella ollaan keskusteltu uravalinnoista ja muista nuorten elämää koskettavista asioista, ja toukokuun 16. päivä vierailimme opastetulla vieraskäynnillä Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kevään muita isoja toimintoja oli yli-oppilaskokeiden valmennuskurssi ja diplomi-insinöörikokeiden valmennuskurssi liiton tiloissa. Toivottavasti kokeet sujuivat hyvin niihin osallistuneilta!

Kevät toi mukanaan festarifiilikset

Toukokuun lopussa osallistuimme Maailma Kylässä-tapahtumaan Helsingin Kaisapuistossa, johon olimme järjestäneet muun muassa paneelikeskustelun nuorten kohtaamasta vihapuheesta. Nuoret olivat itse miettineet tärkeimmät kysymykset, joihin keskustelupaneelin asiantuntijat vastasivat. Mukana paneelissa oli Helsingin Yliopiston vihapuhetutkija, Oikeusministeriön projektiasiantuntija yhdenvertaisuushankkeista ja poliisin ennalta ehkäisevistä toiminnoista. Paneelia veti työharjoittelijamme Asiya ja mukana keskustelemassa oli neljä nuorta Somaliliitosta ja yksi nuori Suomen Romaniyhdistys ry:ltä. Keskustelu oli varsin vilkasta, jopa siinä määrin että paneelin kesto ylittyi vartilla, mikä ei kyllä haitannut osallistujia yhtään! Kaikki mukana olleet kokivat aiheen hyvin ajankohtaiseksi ja keskustelun aiheesta hedelmälliseksi.

Maailma Kylässä-tapahtumassa oli myös mahdollisuus kokeilla hijab-huivia ja osallistua tietovisaan Somaliasta. Jaoimme Somaliliiton ja SORA-hankkeen esitteitä ja kerroimme toiminnastamme kiinnostuneille. Tapahtuma oli todella mukava ja onnistunut, ja odotamme innolla osallistumistamme ensi vuonna!

Tämän kesän nuorten toimintoja suunnitellaan juuri parasta aikaa. Ainakin suunnitelmissa on juhlistaa Ramadanin päättymistä Eid-juhlilla toimistolla. Kaikkea muutakin mukavaa on kehitteillä, kannattaa pysyä kuulolla ja seurata meitä Facebookissa, Twitterissä, Snapchatissa ja kotisivujen kautta!