Oletko viharikoksen uhri?

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi kerää parasta aikaa yhteistyössä Rikosuhripäivystyksen kanssa uhrien, uhrien läheisten ja silminnäkijöiden ilmoituksia Suomessa tapahtuneista viharikoksista. Ilmoitusten pohjalta laadittava varjoraportti on osa Oikeusministeriön hallinnoimaa Against Hate -EU-hanketta.

Tiedonkeruu on käynnissä nettisivuilla osoitteessa www.uskot-resa.fi/viharikosraportointi

Tietoja toivotaan viimeisen viiden vuoden aikana tapahtuneista viharikoksista. Ilmoituksen voi tehdä anonyymisti ja kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti. Pyydä läheisiltäsi apua lomakkeen täyttämisessä tai tule toimistollemme (Haukilahdenkatu 2D), niin autamme.

Ilmoituslomakkeet ja kaikki muu materiaali löytyvät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, somaliaksi, arabiaksi ja dariksi.