Onnea Hussein Absuge Kulttuuriseppä -tunnustuksesta!

Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2018 -tunnustus luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlassa Hakunilan päiväkeskuksessa. Tunnustuksen saanut Hussein Absuge on tehnyt vuosikausia työtä varsinkin Itä-Vantaan alueella ja auttanut maahanmuuttajia sopeutumaan Suomeen sekä edistänyt kulttuurien välistä vuorovaikutusta. Suomen somalialaisten liitto haluaa onnitella Absugea hänen saavutuksistaan kotoutumisen edistämisestä ja kulttuurien välisen kuilun kaventamisesta.

Hussein Absuge
Hussein Absuge

Absugella on pitkä tausta järjestömaailmassa ja hän onkin ollut perustamassa Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistystä Koivukylään. Absuge on yhdistyksen kautta myös ollut kuluneen vuoden ajan mukana kaupungin Tsempataan yhdessä -hankkeessa, jonka tavoitteena on auttaa maahanmuuttajia työllistymään. Hän on myös toiminut rauhanrakentajana eri uskontojen välillä.

Kulttuuriseppä on Vantaan kaupungin tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi. Tunnustus voidaan myöntää vantaalaiselle henkilölle, joka on edistänyt kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta. Kulttuuriseppä voi olla henkilön sijaan myös yhdistys tai järjestö, jonka toiminta on merkittävää ja monikulttuurista.

Lähde: Vantaan kaupunki