THL: Oletko kiinnostunut terveellisestä syömisestä ja liikkumisesta?

THL rekryää osallistujia osaksi kansallista Stop Diabetes – tutkimushanketta. Osallistujia rekrytään ryhmiin, joissa tarjotaan ohjausta ja tukea terveyttä edistäviin elintapoihin. 

Etusijalla ovat henkilöt, jotka ovat vaarassa sairastua tyypin 2 diabetekseen esimerkiksi liikapainon tai vähäisen liikunnan takia. Jos sinulla on ollut raskausdiabetes, saatat myös olla sopiva tutkimukseemme. Järjestämme kaksi noin 10–15 henkilön ryhmää, joista toiseen otetaan miehiä ja toiseen naisia.

Osallistuminen on maksutonta. Ryhmät kokoontuvat Pasilan moskeijassa, osoitteessa Veturitori 4, 00520 Helsinki. 

Ryhmätapaamisia on yhteensä kuusi (6) ja ne järjestetään lokakuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana. Tapaamiskerroilla käsitellään terveellisiä elintapoja mm. liikuntaan ja ruokavalioon liittyen. Osallistujat saavat ryhmältä ja ryhmäohjaajilta tukea terveyttä edistäviin elintapoihin yksilöllisesti, oma elämäntilanne huomioon ottaen. Lisäksi ryhmäläiset saavat halutessaan käyttöönsä älypuhelimella käytettävän sovelluksen. Kaikki materiaali tarjotaan somaliksi ja keskustelua vetää somalin kielinen asiantuntija.

Ensimmäisellä ja viimeisellä ryhmätapaamisella osallistujat vastaavat kyselyyn, jolla kerätään tietoa elintavoista ja niihin liittyvistä tekijöistä sekä tehdään terveydentilaa kuvaavia mittauksia (paino, pituus, vyötärönympärys, verenpaine). Kysymme myös mielipiteitänne ja ajatuksia ryhmän toiminnasta. 

Ryhmät toteutetaan osana kansallista Stop Diabetes – tutkimushanketta. Stop Diabetes-tutkimushankkeessa kehitetään toimintamalleja, joiden avulla voidaan tukea terveyttä ja hyvinvointia ja ehkäistä keskeisiä elintapasairauksia, kuten tyypin 2 diabetesta. Tutkimushankkeen toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Itä-Suomen yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT

Jos kiinnostuit ryhmästä ja olisit mahdollisesti halukas osallistumaan siihen, ota yhteyttä:  
Idil Hussein
puh: 029 524 7319 tai 044 97 37 441
sähköposti: idil.hussein@thl.fi