Pysähdy2019

Ystävänpäivänä 14.2.2019 Ihmisoikeusliiton nuorten ryhmä järjesti Helsingin keskustassa Kompassiaukiolla flash mobin osana STOP! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanjaa.

Tiedottaja Kati Ruohonen kävi tapahtumassa mielenkiintoisia keskusteluita ohikulkijoiden kanssa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta Suomessa. Keskustelussa vilisi asioita muunmuassa suomensomalialaisten työllisyystilanteesta, kehitysavun suuntaamisesta ja kotoutumisjärjestelyiden tilasta Suomessa.

”Ne (pakolaiset ja turvapaikanhakijat) ovat jo täällä, niitä pitää auttaa.” eräs ohikulkija kommentoi.

STOP! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota julkisissa liikennevälineissä tapahtuvaan syrjintään. Kannustamme toimimaan ja tukemaan uhria silloin, kun huomaat jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää.

Mitä tehdä kun huomaa jonkun kohtaavaan häirintää tai syrjintää?

  1. Toimi
  2. Tue
  3. Kerro

Pysähdy2019 flash mob: