Kiitos osallistumisesta NUVE:n aloitustapahtumaan lauantaina

Meitä oli lauantaina 9.3. paikalla monta ja tunnelma oli todella hieno, kiitos siitä kaikille teille! Tilaisuudessa tutustuttiin Somaliliiton uuteen NUVE-projektiin, jonka aikana nuoret pääsevät vaikuttamaan media & some -ryhmässä, työ ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen -ryhmässä, vapaa-ajan toiminnan ryhmässä sekä koulutukseen keskittyvässä ryhmässä. Toiminnat kehittyvät tässä projektin aikana ja olette tervetulleita mukaan kaikkien ryhmien toimintaan. Jäsenjärjestöinä voitte myös ilmoittaa meille teidän toiminnastanne, jotka sopivat näiden ryhmien alle ja voimme tiedottaa yhteisesti kaikille myös niistä.

Toivomme, että kaikki ne, jotka haluavat ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimimaan näissä ryhmissä, ilmoittautuisivat meille tämän viikon aikana. Eli jos haluat olla vapaaehtoisena suunnittelemassa ja toteuttamassa toimintaa jossakin edellä mainituissa ryhmissä (media ja some, työ ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, koulutus, vapaa-aika), niin laita viestiä. Aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta ei tarvita, mutta voit laittaa viestiisi tiedon, jos olet jo toiminut aiemmin jossakin esim. järjestössä vapaaehtoisena.

Media ja some

 • Hurraa! -festivaali Helsingissä etsii nuoria katsoja (18v. tai alle) katoja-raatiin. Pääset siis katsomaan esityksiä ilmaiseksi ja keskustelemaan esityksistä.
  • Esitykset ovat:
  • Jos haluat mukaan katsomaa yhtä/kahta/kolmea esitystä, niin ilmoittaudu Mimmille (maria.hukkamaki@somaliliitto.fi / 0505663318) mahdollisimman pian , mielellään torstaihin mennessä. Esitykset ovat maksuttomia. Raadin palaute on pe 22.3. Annantalolla klo 14-16, eli tuolloin pääsette kertomaan teidän mielipiteitä esityksistä. Olis hienoa, jos paikanpäälle pääsisi muutamia nuori kommentoimaan esityksiä. Kun ilmoittaudut esityksiin, laita myös tieto, pääsetkö tuonne 22.3. palautetilaisuuteen. Se ei ole pakollinen mutta suositeltava. HUOM! Osa esityksistä on keskellä päivää, joten jos olet koulussa tarvitset opettajalta suostumuksen poissaololle.
 • Media ryhmä aloittaa! Jos haluat mukaan tekemään lyhytelokuvia liittyen tulevaisuudenhaaveisiin, niin ilmoittaudu mukaan ja sovitaan, milloin tavataan ensimmäisen kerran. Ryhmässä voit opetella käsikirjottamista, ohjaamista, leikkaamista, kuvaamista ja muita mediataitoja. Ilmoittautuminen Mimmille

Vapaa-aika

 • Selvitellään jalkapallovuoroja kaupungin kanssa, myös korisjuttuja tulossa
 • Kesällä avointa toimintaa ainakin kesäkuussa päivisin juhannukseen asti
 • Ideoita avoimen toiminnan järjestämiseen tuli paljon, mikä on hyvä! Järjestetään ainakin urheilujuttuja, mutta myös leivontaa, retkeilyä ja ryhmäliikuntaa voidaan laittaa suunnitteluun. Mitä näistä haluaisit ehkä itse ohjata? Saa ilmoittautua vapaaehtoiseksi vetämään jotain toimintaa! Me autetaan suunnittelussa.

Työ ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen

 • 23.3. klo 15.30-19 järjestetään Eduskuntavaali ja EU-vaalitapahtuma toimistolla (Haukilahdenkatu 2 D), tervetuloa! Jos haluat auttaa vapaaehtoisena järjestelyissä, laita viestiä.
 • Aloitamme Erasmus + -matkan suunnittelun. Laita viestiä, jos haluat tähän mukaan. Tarkoituksena on tehdä nuorisovaihto toisen järjestön kanssa, ja käydä tutustumassa meidän kannalta kiinnostavaa järjestöön toisessa Euroopan maassa. Ehdotuksena päivämääräksi on perjantaina 22.3. iltapäivällä, vaalitapahtumaa ennen 23.3. klo 14.30 tai tiistaina 26.3. iltapäivällä. Laita viestiä, mikä päivä käy sinulle parhaiten.

Koulutus

 • Aloitamme tukiopetuksen järjestämisen jäsenjärjestöjen kanssa tänä keväänä. Laitamme tästä viestiä myöhemmin lisää.
 • Ilmaisia valmennuskursseja järjestetään ainakin valtiotieteelliseen, oikeustieteelliseen ja psykologian valintakokeeseen. Jos harkitset hakemista, käy tutustumassa näihin http://www.varjovalmennus.fi/kurssit/

Olemme ensi sunnuntaina 17.3. Oulussa klo 16-21 tapaamassa paikallisia järjestöjä ja ihmisiä, ja puhutaan siellä erityisesti yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Hauskaa viikon jatkoa!
Mimmi ja Abdule

Yhteystiedot:
Mimmi: maria.hukkamaki@somaliliitto.fi / 050 566 3318
Abdule: abdule.mahamed@somaliliitto.fi / 050 569 6078