Nuorten blogi: Huivien merkitys muslimeille

Somalialaisista suurin osa  on muslimeja ja heistä yli puolet musliminaisia. Moni musliminainen käyttää huivia. Useat ihmiset ajattelevat huivin olevan vain asuste, jota musliminaiset käyttävät. Huivilla ja sen käytöllä on kuitenkin paljon suurempi merkitys.

Sana hijab on arabian kieltä ja se tarkoittaa estettä tai väliseinää. Islamissa hijabilla on kuitenkin oma merkityksensä. Se tarkoittaa vaatimatonta käyttäytymistä ja pukeutumista sekä miehille että naisille. Huivilla on monia merkityksiä musliminaisille. Joillekin huivi antaa läheisyyden tunnetta Jumalaa kohtaan ja joillekin huivi on tapa ilmaista itseään.

Hijabin näkyvin muoto on päänsuoja, jota monet musliminaiset käyttävät. Musliminaisia vaaditaan käyttämään hijabia sellaisen miehen edessä, jonka kanssa he voisivat teoriassa mennä naimisiin. Tämä tarkoittaa, että hijab ei ole pakollinen isän, veljien, isoisien, setien tai pienten lasten edessä. 

Kirjoittajina nuoret 16v