Nuorten blogi: Suosittuja somalialaisia ruokia

Tänään nuorten blogissa esittelemme teille joitain Somalian suosituimpia ruokia:

1. Anjeero
Anjeero muistuttaa paljon etiopialaista injeraa, mutta ne eroavat koon ja syömistavan puolesta. Anjeero syödään lihakeiton tai teen kanssa.

2. Bariis Iskukaris
Sanoisin, että Bariis Iskukaris on hyvin samanlaista kuin useissa maissa tunnettu Pilau-niminen riisiruoka. Se maustetaan tuoksuvilla mausteilla ja keitetään lihaliemessä. Tomaatti tuo siihen maukkaan lisän.

3. Malawax / Malawah
Malawax on periaatteessa pannukakku, mutta ohuempi. Sen kanssa syödään hunajaa tai sokeria. Joskus sitä tarjoillaan myös lihakeiton lisukkeena.

4. Sambuus
Sambuus on kolmion muotoinen leivonnainen, joka on täytetty jauhelihalla, tonnikalalla tai kasviksilla.

5. Halwa
Halwa tai xalwo on juhlallinen makea herkku, jota tehdään erityistilaisuuksia varten. Tärkeimmät ainesosat ovat sokeri, voi ja öljy. Tämä on herkku, jota sinun tulee kokeilla!

6. Sabaayad
Sabaayad on litteä, somalialainen versio chapati-leivästä. Se on jälleen yksi somalialainen ruoka, jota voi syödä joka aterialla. Sabaayadin kanssa syödään lihaa ja se on nopea aamiainen.

Reseptejä somalialaisiin ruokiin löydät täältä.

Kirjoittajat: Aasiya Abdulle ja Ida Malmström