Nuorten blogi: Sosiaalisen median vaikutus nuoriin

Sosiaalinen media merkitsee nuorten elämässä nykyään paljon. Se tarkoittaa heille kavereiden kanssa yhteydenpitoa, mutta samaan aikaan sillä voi olla ikäviäkin vaikutuksia.

Melkein kaikki nuoret käyttävät sosiaalista mediaa, mutta eivät tajua sen huonoja puolia. Kaikkialla näkee huonoja vaikutuksia lapsiin ja erityisesti vielä muslimilapsiin.

Useat somalialaispojat ottavat UK (United Kingdom)- räppäreistä mallia. Monet vanhemmat eivät huomaa lapsensa olevan sosiaalisessa mediassa laulamassa ‘’rahoista ja huumeista’’ ja kuvaamassa musiikkivideota. Monet muslimitytöt ottavat huivinsa pois sosiaalisessa mediassa tietäen, että heidän vanhempansa eivät tulisi näkemään sitä.

Kuva: Tamarcus Brown / Unsplash

Sen takia sosiaalista mediaa pitäisi rajoittaa varsinkin nuorilta joihin pystytään vaikuttamaan helposti. Tässä maailmassa kaikki sopimattomat sisällöt liikkuvat vapaasti ja voivat vaikuttaa suuresti alttiina olevien teini-ikäisten henkiseen tilaan.

Sosiaalinen media uskottelee nuorelle, että heidän ei tarvitse huolehtia ja miettiä tulevaisuuttaan. Monet nuoret ovat jääneet koulussa jälkeen sosiaalisen median takia. Se näyttää nuorille, että on ”okei” alkaa vain tehdä musiikkia/räppiä, käyttämään huumeita jne. Se vaikuttaa tosi paljon alueilla, missä on paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. He näkevät sen helppona tienä vaikka tuhoavat elämänsä.

Sosiaalinen media päättää lapselle hänen mielipiteensä. Sosiaalisessa mediassa on paljon ihmisiä ja paljon vahvoja mielipiteitä. Sen sijaan, että lapset ja nuoret kysyisivät vanhemmiltaan apua ja kysymyksiä, he luottavat sosiaaliseen mediaan. Yleensä se ei ole vanhempien syy, mutta tosi usein nuoret pelkäävät kysyä ja luottaa vanhempiinsa, koska näkevät sen ‘’nolona’’ tai pelkäävät tuomitsemista omilta vanhemmiltaan.

Sosiaalisen median lisäksi isosisarukset myös vaikuttavat paljon enemmän kuin he tietävät. Esim. isosisarus alkoi tekemään huonoja asioita ja tietämättään hän asettaa mallia nuoremmille sisaruksille.

Kuva: Scott Graham / Unsplash

Joka vuosi sosiaalinen media kehittyy ja siitä tulee arkea. Koulussa nykypäivänä käytetään tietokonetta/puhelinta tunneilla. Oppimiseen on vaikea keskittyä, kun tulee koko ajan viestejä sosiaalisesta mediasta. Mutta maailman muuttuessa koronan kanssa ei ole vaihtoehtoa, kun vain sopeutua uuteen tapaan opiskella koulussa.

Kirjoittaja on 9-luokkalainen nuori