Nuorten blogi: Nuorten harrastukset

Nuorten harrastus ja liikunta on tosi yleinen osa nuorten kasvamisessa. 

Koronapandemian aikana kuitenkin nuorten liikkuminen ja harrastaminen on vähentynyt. Kontaktilajeja vältellään ja noudetaan hallituksen koronarajoitteita, jotka koskevat melkein kaikkia urheilulajeja, mitä nuoret harrastaisivat. 

Korona on erityistä aikaa, mistä kaikki ovat kärsineet, mutta erityisesti nuoret. 

Harrastukset jäävät stressin ja pandemian takia vähäiselle, vaikka liikkuminen ja harrastukset auttaa unohtamaan koronan ja vaikeat ajat. Ottaen huomioon etäkoulun ja eri rajoitteet on huomattavissa liikunnan vähentyneen nuorten keskuudessa. 

Kuva: Unsplash

Vähäinen liikunta tai urheilu vaikuttaa negatiivisesti nuoren kehoon ja mieleen. Useimmat nuoret vielä kasvavat ja käyvät koulua. Koulunkäynnin kannalta on hyvä tuhlata se ylimääräinen energia liikkumiseen, jolloin nuori pystyy myös nukkumaan hyvin ja keskittyminen kouluun ja muihin asioihin on helpompaa. 

Liikkuminen yhdistää monia erilaisia ihmisiä, minkä avulla jokainen nuori tutustuu moniin erilaisiin henkilöihin. Harrastusten avulla monet nuoret keräävät sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitoja.   

Tällä hetkellä, kun korona pandemia on kestänyt yli vuoden on nähty paljon erilaisia keinoja tehdä asioita ottaen huomioon maskit ja turvavälit. On tärkeää löytää eri vaihtoehtoja nuorille, jotta he voisivat urheilla. 

Suomen somalialaisten liitto tarjoaa ilmaista liikuntaa ja harrastuksia kaiken ikäisille nuorille, myös näinä vaikeina aikoina. Siellä noudatetaan suosituksia hallitukselta samalla, kuin jokainen saa tilaisuuden pitää hauskaa. Jokainen nuori on tervetullut osallistumaan tiedotettuihin tapahtumiin ja sosialisoitumaan. 

Artikkelin on kirjoittanut Suomen somalialaisten liitossa kesäsetelillä töissä oleva nuori.