Nuorten blogi: Nuorten terveys

Miten korona on vaikuttanut nuorten terveyteen?

Nuorten ulkona käyminen on nykyaikana vaarallista koronatilanteen takia. Nuoret eivät liiku yhtä paljon kuin ennen, koska korona sulki harrastukset ja vapaa-ajanviettopaikat. Liikunnan ja urheilun tilalle tuli mobiililaitteet (puhelin, tietokone, iPad, pelikonsolit, televisio). Kun on tylsää, nuori käyttää laitteitaan ja nyt kun korona sulki paikat, nuori tuhlaa aikansa ruutujen tuijotteluun. Mobiililaitteet ovat vaarallisia säteilyä aiheuttavia laitteita, joten se on vaarallista ja ei ole hyväksi terveydelle.

Miksi nuorten terveys heikkenee?

Nuori ei käy ulkona urheilemassa, koska sitä voi tehdä digitaalisessa maailmassa.  Ohjattu toiminta väheni koronan takia ja nuoret ovat liian laiskoja mobiililaitteidensa takia, etteivät he järjestä itselleen toimintaa. Nyt kun koronatilanne on vähän parantunut, nuoret eivät noudata koronarajoituksia. Esim. nuoret menevät kavereiden kanssa ulos isolla porukalla eivätkä he noudata maskin käyttöä eikä turvaväliä vaan edesauttavat tällä tavoin epidemiaa, sen takia, että ohjattua toimintaa ei ole.

Miten terveyttä voi parantaa?

Nuori voisi parantaa terveyttään esim. käymällä ulkona, eristää itseään muista, välttää mobiililaitteiden käyttöä ja liikkua säännöllisesti. Ulkona käynti on vaarallista nykypäivänä, mutta liikunnalla on hyvä vaikutus terveydelle. Terveys on erittäin tärkeää, jos et liiku ja korvaat liikunnan puhelimella, terveytesi kärsii. Nuorten on hoidettava terveyttään ja olla aktiivinen urheilussa, koska loppujen lopuksi se on sinulle ja sinun elimistöllesi hyväksi.

Teksti: Bishar ja Yacqub