Nuorten blogi: Nuorten ajankäyttö

Kuva: unsplash.com

Mihin nuori käyttää aikaansa?

Nuori tuhlaa aikaansa puhelimeen ja muuhun turhaan. Nuori istuu ja käyttää puhelinta vaikka hänellä olisi jotain tärkeää tekemättä. Nuori herää aamulla ja alkaa heti käyttää puhelinta tai nuoren pitäisi mennä nukkumaan, mutta hän ei mene vaan käyttää puhelinta. Nuoren ruutuaika saattaa nousta kesäloman aikana 6-8 tuntiin päivässä.

Mihin aikaa voisi käyttää?

Nyt kesäloman aikana monet yhtiöt järjestävät nuorille leirejä ja toimintoja. Mutta nuori ei jaksa osallistua, koska puhelimet tekivät nuorista laiskoja. Ja nyt kun korona on läsnä ja monet paikat ovat suljettuja, nuoret korvaavat senkin ajan puhelimen käyttöön. Tuntuu, että puhelimet ohjaavat nuorta.

Mihin aikaa käytettiin ennen ja mihin sitä käytetään nyt?

Ennen koronaa nuoret menivät kouluun ja harrastivat urheilua, mutta korona tuli ja sulki paikat. Kouluun alettiin osallistua etänä. Ruutuaika kasvoi. Urheiluseurat lopetettiin hetkeksi, jonka takia ruutuaika kasvoi. Nuori ei mene itsenäisesti ulos urheilemaan vaan käyttää tekosyynä koronaa.

Mikä on ratkaisu?

Nuoren ajankäyttö riippuu hänestä. Nuori päättää itse miten aikaansa käyttää, mutta valitettavasti nuori ei käytä aikaansa fiksusti. Ja nyt kun korona on hyvä tekosyy, ruutuaika pitenee ja aikaa tuhlataan turhuuksiin. Se on itsestä kiinni, mihin aikaansa tuhlaa ja mihin käyttää. 

Teksti: Bishar