Nuorten blogi: Elämänmuutokset nuorten elämässä

Kuva: unsplash.com

Miten elämänmuutokset voivat vaikuttaa nuorten elämään?

Monia nuoria jännittää ja pelottaa elämän muutokset. Muutoksille ei voi mitään ja niihin pitää sopeutua mahdollisimman positiivisella tavalla. Monet nuoret kokevat, että sopeutuminen vie paljon aikaa ja että se on hankalaa. Muutokset sattuvat yllättäen ja monet kokevat, että se tapahtui liian aikaisin.

Millaisia muutoksia on?

Elämässä tapahtuu paljon muutoksia ja varsinkin nuoren elämässä sillä he vielä kasvavat. Nuoret voivat kokea muutoksia esim. koulun, perheen, harrastusten ja kaverisuhteiden suhteen. Muutokset voi olla helppoja, hankalia ja hämmästyttäviä.

Miten muutoksiin pitää suhtautua?

Jos, muutokset jää vaivaamaan niistä pitää ja saa puhua. Monet nuoret kokevat, ettei heidän pitäisi vaivata muita huolillaan mutta juuri siinä he erehtyvät. Ellei huolistaan puhu niistä seuraa vain pahempia ongelmia. Huolistaan voi vaikka puhuu jollekin perheenjäsenelle, koulukuraattorille tai vaikkapa valmentajalle.    

Teksti: Sundus ja Maryam