SAVIOR-hankkeen tiimi päivittää syksyn ohjelmaa

SAVIOR-hankkeen toiminnan alku on siirretty syyskuulle, ja toiminnan käynnistyminen lähestyy kovaa tahtia. Tässä lisätietoa hankkeen syksyn toiminnasta ja aikataulusta:

Esittelytilaisuus:
Hankkeen esittely- ja keskustelutilaisuus pidetään perjantaina 9.9.2022 klo 16:30-19:30 Helsinki Islam Keskuksessa, osoitteessa Veturitori 2, 00520 Helsinki. Tilaisuudessa käydään läpi hankkeen syksyn toiminta, esitellään hankkeen tarjoamat ryhmät ja tukipalvelut sekä tarjotaan mahdollisuus keskustella hankkeen teemoista, kuten avioeron myötä tulevista arjen haasteista ja lapsen asemasta erotilanteessa. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Tervetuloa!

Ryhmätoiminta:
Hankkeen viikottainen ryhmätoiminta käynnistyy esittelytilaisuutta seuravalla viikolla seuraavasti:

Isä- lapsi ryhmä tiistaisin alkaen 13.9.2022 klo: 12-15
– Yhteistä tekemistä ja keskusteluseuraa isälle ja hänen lapselleen/ lapsilleen
– Mikäli lapsen isä ei pääse osallistumaan, on myös muu lapselle läheinen mieshenkilö – kuten isoisä, setä, isäpuoli – lämpimästi tervetullut 

Äitien ryhmä keskiviikkoisin alkaen 14.9.2022 klo: 12-15
– Yhteistä tekemistä ja keskusteluseuraa äideille
– Ryhmän ajaksi järjestetään tarvittaessa lastenhoito

Ryhmien kokoontumispaikat vaihtelevat sovitun toiminnan mukaisesti. Ensimmäiset tapaamiset tapahtuvat Suomen Somalialaisten Liiton tiloissa, osoitteessa Haukilahdenkatu 2D, 00550 Helsinki. Ryhmien tarkoituksena on tukea perheiden hyvinvointia ja sujuvaa arkea avioeron jälkeen sekä tarjota mahdollisuus vertaistukeen erotilanteessa. Ryhmien toimintaa suunnitellaan tarkemmin osallistujien tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Tervetuloa mukaan ryhmiin!

Neuvonta ja tuki:
Valtakunnallinen suomen- ja somalinkielinen neuvontapuhelin ja -chat käynnistyy viikolla 34. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Seminaarit:
Kuten aikaisemmin tiedotettu, ensimmäinen seminaaritilaisuus pidetään maanantaina 10.10.2022. Legal Lounge:n lakiasiantuntija tulee luennoimaan meille avioeroon ja lasten asioihin liittyen. Tilaisuus myös streamataan, joten etänä tai jälkikäteenkin pääsee osallistumaan. Tapahtumapaikka ja aikataulu tarkentuu myöhemmin, seuraa siis liiton kotisivuja sekä sosiaalisen median kanavia. Keräämme aihetoiveita ja kysymyksiä luennoitsijoille, asiasta lisätietoa löydettävissä liiton Instagram ja Facebook kanavilta.

Tilaathan uutiskirjeemme, niin pysyt aina ajan tasalla Suomen somalialaisten liiton tapahtumista! Lisätietoja toiminnasta ja tarvittaessa tukea saa myös hankkeen työntekijöiltä, alla yhteystiedot. Hanketyöntekijät ovat lisäksi syyskuussa 2022 tavattavissa joka maanantai klo 10-15 Helsinki Islam Keskuksessa. Nähdään siellä! 

Tervetuloa mukaan SAVIOR-hankkeen toimintaan!

Ystävällisin terveisin,
Erasmus ja Abdule
SAVIOR-hankkeen tiimi

Projektikoordinaattori
Erasmus Häggblom
+358 50 566 3318
erasmus.haggblom@somaliliitto.fi

Projektityöntekijä
Abdule Mahamed
+358 50 569 6078
abdule.mahamed@somaliliitto.fi