Oma yhteisö voi ehkäistä jengiytymistä

Yksikään maahanmuuttajavanhempi ei halua nähdä lapsensa ajautuvan jengeihin ja rikollisuuteen.

Viime aikoina nuorten jengiytyminen ja rikollisuus ovat lisääntyneet. Keinoista niiden torjumiseksi on keskusteltu tiiviisti viranomaisten kanssa. Teema on mainittu myös uudessa hallitusohjelmassa, ja hallitus on luonut työryhmän käsittelemään asiaa. 

Maahanmuuttajayhteisöjen aktivointi on myös tärkeää, jotta yhteisöihin kuuluvat nuoret eivät ajaudu jengiytymiseen ja rikollisuuteen. Tässä apuna voivat olla kolmannen sektorin toimijat, joilla on suorat kontaktit yhteisöihin.

On tärkeää, että nuorten vanhemmat saadaan heräämään ajoissa riskeihin. Keinoja ennaltaehkäistä jengiytymistä ja rikollisuutta ovat maahanmuuttajaesikuvien menestyksen jakaminen nuorten kanssa ja osallisuus yhteiskunnassa työn kautta. 

Yksikään maahanmuuttajavanhempi ei halua nähdä lapsensa ajautuvan jengeihin ja rikollisuuteen. Ne vetoavat nuoriin, jos he kokevat, ettei heillä ole parempia vaihtoehtoja.

Ahmed Hassan

puheenjohtaja, Suomen somalialaisten liitto

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009908494.html