Somalialaisia perinteitä ja katuruokaa

Viime lauantaina vietettiin Suomen somalialaisten liitossa Somali streetfood –päivää, jonka tarkoituksena oli tuoda tutuiksi somalialaiset perinteet sekä katuruoka ja kerätä varoja Apua Somaliaan -keräykseen.

Vieraita vastaan leijui jo ulko-ovella herkullisten ruokien tuoksu. Tarjolla oli monenlaista herkkuruokaa, joista kävijät saivat koota itselleen sopivan maistelumenun 8€ hintaan. Suosittuja ruokia olivat sambuusat, sugaar (paistettua lihaa kasvisten kanssa), sabayaad (somalialainen rieska) ja bajiyo (somalialaiset falafelit).

Somalialaiset perinteet tutuiksi

Monenlaista muutakin aktiviteettia oli tarjolla: somalialaiseen kulttuuriin pystyi tutustumaan näyttelyn tai perinnetanssin kautta. Jopa riehakkaaksi äitynyt tanssiminen ei meinannut saada loppua laisinkaan. Tapahtumassa oli myös mahdollisuus kokeilla perinteisiä somalialaisia vaatteita. Paikalla oli myös hennataiteilija, joten halutessaan vieraat saivat hankkia itselleen hennatatuoinnin käsiin.

Kaikki tapahtuman tuotot ohjataan Apua Somaliaan –keräykseen, joka päättyy tämän viikon torstaina. Keräyksessä saadut varat ohjataan lyhentämättömänä Somalian valtion ylläpitämään ja valvomaan kansallisen kriisityöryhmän käyttöön jaettavaksi 9:lle eri paikkakunnalle Somaliassa. Aliravitsemuksesta kärsiville tarjotaan oikeanlaista ravintoa, puhdasta vettä ja ensiapuvälineitä.