Tasa-arvoisempaa naistenpäivää!

Suomen somalialaisten liitto tekee jatkuvaa työtä tasa-arvon puolesta ja rekrytoi riveihinsä aktiivisesti naisia. Liiton strategisena painopisteenä vuodelle 2020 on aktivoida nuoria ja naisia mukaan toimintaan ja päätöksentekoon.

Tällä hetkellä liiton hallituksessa on yksi nainen ja neljästä työntekijästä peräti kolme on naisia. Työharjoittelussakin on tällä hetkellä useita naisia. Lisäksi liiton vapaaehtoisten riveissä seisoo monia rohkeita ja upeita naisia. SORA -hankkeen koordinoimissa nuorten vapaa-ajan toiminnoissa käy aktiivisesti useita nuoria naisia. Myös viime vuoden Erasmus+ -hankkeen nuorisovaihdossa oli mukana lähes 20 naisyrittäjyydestä kiinnostunutta suomensomalialaista nuorta.

Somaliassa naisten asemaa ovat parantamassa erilaisin kehityshankkein mm. monet järjestöt.

Toivotamme kaikille tasa-arvoisempaa naistenpäivää 2018!