Kutsumme Sinut Mukana päättämässä -vaaliseminaariin 23.3.2019

Tervetuloa ensi lauantaina 23.3.2019 vaaliseminaariin: ”Mukana päättämässä”. Tilaisuus on Suomen somalialaisten liiton ja Euroopan parlamentin Suomen osaston yhteistyössä järjestämä tilaisuus.

Mukana päättämässä -tilaisuus pidetään ensi lauantaina 23.3.2019 Suomen somalialaisten liiton toimistolla (Haukilahdenkatu 2D, 3.krs) alkaen klo 15:30 kahvilla ja somalialaisia sambuusoja nauttien sekä verkostoituen. Tilaisuus järjestetään suomeksi, mutta osallistujilla on mahdollisuus saada tulkkaus somaliksi. ”Mukana päättämässä” -tilaisuudessa pyritään selvittämään kuka voi vaikuttaa politiikassa ja miten sekä mitkä ovat Eurovaalit.

”Poliittiset vaikuttamisen paikat jäävät monelta käyttämättä, kun tietoa on vaikea saada. Mukana päättämässä -tilaisuudessa luodaan osallistujille ainutlaatuinen mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavia asioita suoraan suomensomalialaisilta eduskuntavaaliehdokkailta.” toteaa Kati Ruohonen, Suomen somalialaisten liiton tiedottaja.

Euroopan parlamentin toimintaan kuulijoita opastaa Euroopan parlamentin Suomen osaston tiedottaja Reeta Niemonen. Paneelikeskustelussa perehdytään somalitaustaisten eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa pulmaan, jota moni suomensomali pohtii: Miten voin vaikuttaa EU:n asioihin Suomessa? Paneelikeskustelua moderoi Suomen somalialaisten liiton NUVE -hankkeen projektikoordinaattori Maria Hukkamäki.

Meneillään oleviin eduskuntavaaleihin perehdytään tilaisuudessa kommenttipuheenvuoroilla, jotka keskittyvät suomensomalialaisten ja erityisesti nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin Suomessa. Bashe Ali, projektisuunnittelija Nuorisoalan Osaamiskeskus Vahvistamosta tulee kertomaan nuorten poliittisen vaikuttamisen motivaatiosta ja mahdollisuuksista. Eduskuntavaaliehdokkaille on varattu myös reilusti aikaa kohdata suomensomalialaisten yhteisö ja vastailla heidän kysymyksiinsä.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen alla olevan lomakkeen kautta:

Jaa tieto vaalitapahtumasta myös ystävillesi ja käy tykkäämässä Facebookin tapahtumasta!