Nuorten blogi: Nuorisovaihto siirretty!

Moikka! Täällä kirjoittelee Nuorten verkoston (NUVE) mediaryhmän vetäjä Shuhda. Minun piti alunperin tehdä postausta Liiton tulevasta nuorisovaihdosta Portoon. Tämän ikävän pandemian takia emme kuitenkaan voineet suunnitelmien mukaisesti toteuttaa matkaa. Tai ainakaan vielä. Matkan alkuperäinen ajankohta oli huhtikuun alussa, mutta rajoituksista johtuen jouduimme siirtämään sen syyskuulle. Jos olet siis yksi niistä nuorista, joiden piti osallistua matkalle niin, ei hätää! Kyllä se vielä toteutuu. Kirjoitan siis sen sijaan siitä, millaiset fiilikset ovat tämänhetkisestä tilanteesta.

Opetushallituksen Erasmus+ -ohjelman rahoittaman nuorisovaihdon tarkoituksena on mahdollistaa nuorten kohtaamisia eri puolilta maailmaa. Matkan aikana nuoret asuvat ja työskentelevät yhdessä. Nuoret yhdessä valitsevat matkalla toteutettavan pienimuotoisen koulutuksen aiheen ja sisällön. Liiton nuoret olivat yhdessä sopineet kohteen olevan Porto ja tutustumme siellä toimivaan nuorten järjestöön. Olimme varanneet majoituksen ja ehtineet jopa ostaa lentoliput, kun saimme ikäviä uutisia. Matkan suunnittelu ei kuitenkaan ollut helppoa ja nuoret pettyivät kovasti kuultuaan, että joudumme siirtämään matkan.

Tässä muutama viesti meidän nuorilta.

Se tuntui ikävältä alussa tietenkin, mutta tärkeintä on kuitenkin, että teemme kaikkemme pysyäksemme terveinä.” – Anonyymi nuori

Aluksi mietin sitä, kuinka paljon aikaa ja energiaa olin kuluttanut matkan suunnitteluun ja sen odotteluun. Olin erittäin turhautunut ja surullinen kun kuulin, että matka tullaan siirtämään. No, nyt ainaki jotain iloista edessä…toivottavasti. En malta odottaa, että päästään lähtemään!” – Turhautunut mutta innoissaan

Vaikka moni nuori ilmaisi pettymystä matkan siirrosta, kaikki kuitenkin odottavat innolla tulevaa matkaa. Positiivinen ajattelu on todella tärkeää tällaisina hetkinä. Onhan meillä nyt enemmän aikaa suunnitella matkaa yksityiskohtaisemmin ja näin ehkä mahdollistaa entistä antoisampi matka syyskuulle. Olen itse vahvasti sitä mieltä, että jos pystymme toteuttamaan matkan uudella ajankohdalla, niin voimme kääntää tämän takaiskun meille eduksi. Näin yksi nuorista kirjoittaa:

Uskon siihen, että kaikella on syynsä. Jos ajattelemme matkan siirtymistä negatiivisessa valossa, tottakai se tuntuu pahalta. Jos kuitenkin pysyy positiivisena, niin huomaa että lisäajasta ei ole koskaan mitään harmia. Toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja nähdään toivottavasti syksyllä!” – Toiveikas nuori

Photo by Anna Dziubinska on Unsplash

Me mediaryhmän jäsenet kirjoittelemme jatkossa matkasta ja pidämme lukijat ajan tasalla suunnitelmien kulusta. Toivottavasti seuraava postaus voisi olla jo itse matkasta! Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää tulevista matkoista tai liiton muista toiminnoista kuten meneillään olevasta NUVE- hankkeesta, niin ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihin. Pysykää terveinä ja positiivisina, ja toivottavasti nähdään iloisemmissa merkeissä tilanteen rauhoituttua!

Shuhda Abdi,

Nuven mediaryhmän vetäjä