SORA-hankkeen kevät on ollut touhua ja tekemistä täynnä

Hankkeen puitteissa on muun muassa suunniteltu jalkautumistyötä tekevien jäsenjärjestöjen tilastoinnin tehostamista. Näin jäsenjärjestöillä kuluu vähemmän aikaa työn seurantaan, ja enemmän resursseja tärkeään työhön!

Matematiikan tukiopetusryhmä

Matematiikan tukiopetusryhmä

Keväällä käynnistyivät matematiikan tukiopetusryhmät. Keskiviikkoisin ja lauantaisin nuoret kokoontuivat harjoittelemaan matematiikkaa opettaja Kasper Valtakarin johdolla. Ryhmät koostuvat pääosin lukioikäisistä nuorista, jotka harjoittelevat pitkän tai lyhyen lukiomatematiikan oppimääriä. Positiivista palautetta tukiopetuksesta on tullut paljon. Kiitokset Kasperille hienosta työstä!

SORA-hankkeen ensimmäinen valtakunnallinen tapahtuma sijoittui Ouluun. Koulutustyöpajassa oululaiset somalialaistaustaiset nuoret pääsivät pohtimaan omia koulutuspolkujaan Suomessa, ja miettimään omia tavoitteitaan opiskelun saralla. Lisää työpajasta voit lukea täältä.

Runotyöpajassa huhtikuun lopulla melkein 30 nuorta kirjoitti runoja Hassan Maikalin ja sanataideohjaaja Inari Mykkäsen ohjauksessa. Työpajassa kirjoitettuja runoja luetaan Maailma kylässä –festivaaleilla Moninainen Suomi –teltassa 27.5.2017.

Runotyöpaja 29.4.2017

Runotyöpaja 29.4.2017

Nuorisovaihto toteutuu!

Keväällä myös nuorisovaihdon nuoret naiset saivat kuulla hyviä uutisia. Hanke meni läpi Opetushallituksessa, ja nyt matkojen valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Ensimmäinen vaihe onkin ennakkotapaaminen Unkarissa, jossa Jenni ja Shifa matkustavat Unkariin tutustumaan paremmin kumppanijärjestöihin ja käynnistämään järjestelyt elokuun Unkarin matkaa varten.

Voit lukea nuorisovaihdon viimeisimmästä tapaamisesta täältä.

Nyt kannattaa seurata liiton sosiaalisen median kanavia, sillä nuorisovaihdon nuoret alkavat päivittää liiton Snapchattiin ja Instagramiin kuulumisia vaihdosta.

[wdi_feed id=”1″]